Mantar ve Kereviz Salatası

mantar-kereviz

4 porsiyon

Malzemeler:
250 g. mantar,dilimlenmiş
3 kereviz sapı,dilimlenmiş
Sos:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı zeytınyağı
2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun
Tuz ve karabiber

Süslemek İçin:
20 g. kabuğu soyulmuş badem
Limon parçaları
Birkaç dal taze tarhun veya birkaç dal maydanoz

Yapılışı:
1.Sosu hazırlayın:Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun.Bir çatalla çırpın tarhun,tuz ve biberi ekleyin.
2.Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın.
3.Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin.Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın. Değişik bir tat denemeye değer. Afiyet Olsun…