Zencefilli Patlıcan Ezmesi

4 Porsiyon

Malzemeler:
1 kg patlıcan,sapları alınmış.
175 ml. yoğurt
1 diş sarımsak,ezilmiş
1 çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Maydanoz,süslemek için.

Yapılışı:
1.Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın.Patlıcanları bir çatalla delin.Sonra 45-60 dak. bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
2.Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Boylamasına ikiye bölün ve  hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın.Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
3.Patlıcanları,yoğurdu,zeytinyağı,sarımsağı,zencefili,kimyonu,tuz ve biberi blenderda karıştırın.1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
Maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet Olsun…